INNOCOL, de producent van Akzo koppelingen sinds 1999

Akzo koppelingen van INNOCOL

INNOCOL is al sinds 1999 producent van de HDPE Akzo koppelingen en overgangskoppelingen van Akzo koppelingen naar andere systemen zoals TW, Gullemin en Camlock. Wij leveren aan alle grote tanktransporteurs en chemische bedrijven in West-Europa. Onze Akzo koppelingen worden met de grootste zorg op CNC draai- en freesmachines vervaardigd uit hoogwaardige kunststoffen volgens een speciaal productieproces.

Akzo koppelingen productieproces

Om ervoor te zorgen dat de Akzo koppelingen zo maatvast mogelijk zijn bij temperatuurswisselingen, worden de Akzo koppelingen eerst voor gedraaid, daarna spanningsvrij gegloeid in de oven en nadat ze een bepaalde periode zijn afgekoeld na gedraaid en gefreesd. Het spanningsvrij gloeien is nodig omdat de Akzo koppelingen gemaakt wordt uit polyethyleen stafmateriaal. Polyethyleen bestaat uit macromoleculen die wel centimeters lang kunnen zijn, als polyethyleen gezaagd, gedraaid of gefreesd word, worden deze macromoleculen beschadigd. Dit is zichtbaar aan de vervorming van het product, door het product spanningsvrij te gloeien kunnen de macromoleculen zich weer herstellen en reorganiseren zodat het polyethyleen weer maat stabiel wordt.

De beste kwaliteit Akzo koppelingen

Als de Akzo koppelingen na controle voldoen aan onze kwaliteitseisen krijgen ze het Innocol kwaliteitsstempel. Aangezien er koppelingen op de markt zijn die niet volgens dit speciale productieproces vervaardigd worden, en daardoor ook van mindere kwaliteit zijn, hebben wij ervoor gekozen onze Akzo koppelingen van deze kwaliteitsstempel te voorzien. De klanten kunnen op deze manier zien dat ze een product gekocht hebben van bewezen kwaliteit.

Contact